Page 47 - Mode
P. 47

VAN WINKELMEDEWERKER NAAR ZELF ONDERNEMER WORDEN
DOORGROEIEN IN JE VAK
Goed zijn in je vak is belangrijk. Al is het maar voor je gevoel van eigenwaarde. Maar nóg beter worden in je vak geeft óók een enorme kick. Daarom is het belangrijk om in je baan door te (kunnen) groeien. De branche Fashion Sport & Lifestyle voorziet immers niet voor niets in diverse functieniveaus.
     Leren en je verder ontwikkelen verrijkt niet alleen je kennis, maar helpt je ook verder in je loopbaan. Vakmensen weten immers waarover ze praten. Dat vinden niet alleen klanten heel belangrijk, maar ook werkgevers. Je staat dus sterker in
je schoenen. Zowel op de werkvloer
als op de arbeidsmarkt. En minstens zo belangrijk: wie zich ontwikkelt en nieuwe uitdagingen aangaat, zit lekkerder in zijn vel, beleeft meer werkplezier en presteert beter.
Wie werkt in de Fashion Sport & Lifestyle beoefent een vak. En vakmensen dienen te worden gewaardeerd voor wat ze doen. Hoe beter de vakman – dus hoe meer vaardigheden hij (of zij!) beheerst en dus ook hoe vakbekwamer hij (of zij!) is – hoe hoger de geldelijke waardering. De CAO Fashion Sport & Lifestyle voorziet in negen functieniveaus (A tot en met I) met bijbehorende functiebeschrijvingen, oplopend van het af en toe helpen van klanten (A), via het adviseren van en ver- kopen aan klanten (E) tot het begeleiden van alle werkzaamheden binnen meerde- re winkels (H en I).
DRIJFVEER
Kunnen doorgroeien en beter worden in je vak is een enorme drijfveer om door
te gaan en verhoogt bovendien het werk- plezier. Een prettige bijkomstigheid is dat bij elk volgend functieniveau een hoger salaris hoort. Niet dat je er bij elke stap omhoog in één klap honderden euro’s op vooruit gaat, maar elke euro meer is toch meegenomen. In de praktijk gaat het al gauw om maandelijks een paar tientjes plús de mogelijkheid om langer in je loonschaal te stijgen. En dan kunnen de verschillen wél oplopen tot honderd euro of zelfs meer per maand.
Het is duidelijk: werken in de branche is leuk. Maar je kunt het voor jezelf nog leu- ker maken door je te blijven ontwikkelen. Daarmee wordt het werk nóg aantrekkelij- ker, óók vanwege het salaris.
Heb je nog meer argumenten nodig om door te groeien in je vak?
 


   45   46   47   48   49